עיצוב פינת אוכל

אצל העם היהודי, לפינת האוכל יש משמעות רגשית רבה והיא מסמלת את ה"ביחד" של ההתכנסות המשפחתית סביב השולחן בשישבת ובחגים.
אז איך מתכננים פינת אוכל חכמה וחסכונית במקום שברגע המתאים יכולה, כבמטה קסם, לגדול ולהכיל את כל המשפחה המורחבת?

 

קיימות ארבע צורות לפינת אוכל: ריבועית, מלבנית, עגולה ואליפסה.

פינת אוכל ריבועית:
נחשבת מודרנית יותר, שיוונית (אין היררכיה, כל הפיאות שוות). גודל רצוי למשפחה ממוצעת שגם מארחת, לשמונה סועדים: 130/130 ס"מ במצב סגור.

פינת אוכל ריבועית

פינת אוכל מלבנית:
מרבית פינות האוכל הן מלבניות. היררכית, יש "ראש" לשולחן. כיום מנסים להושיב אנשים אחד מול השני ולוותר על "הראש". גודל רצוי למשפחה ממוצעת שגם מארחת, במצב סגור, לשישה סועדים: 180/100 ס"מ או 180/120 ס"מ.

פינת אוכל מלבנית

פינת אוכל עגולה:
שיוויונית, תופסת פחות מקום מפינת אוכל ריבועית, יש לה "קטע". יש כאלו שאוהבים, יש כאלו שלא יכולים לשאת פינת אוכל כזו. מבחינה עיצובית, העיגול "מרענן" מבנה מלבני או ריבועי באמורפיות שלו. גודל רצוי למשפחה ממוצעת שגם מארחת, במצב סגור, לשישה סועדים: קוטר 120 ס"מ או קוטר 140 ס"מ.

פינת אוכל אליפטית:
שנויה במחלוקת, עוד יותר מהעגולה. יש קושי בפתיחה שלה לכמות גדולה של אנשים.

פינת אוכל ושולחן / דלפק אכילה במטבח:
רב הלקוחות מבקשים גם וגם. עם זאת, גודל הנדל"ן בארץ לרוב בקושי מאפשר מקום לפינת אוכל "ראויה" אחת, ולכן ההמלצה היא לשלב.

שילוב של פינת אוכל עם שולחן במטבח:
ליצור מבנה מטבח ששולחן האוכל נמצא במרכז המטבח. לא לשכוח לדאוג למעברים בין השולחן לשיש, ולשאר צמודי הקיר. במקרה זה גובה השולחן יהיה 75 ס"מ, כמו גובה שולחן רגיל.

פינת אוכל עם שולחן במטבח

שילוב של פינת אוכל עם אי:
החלום הרטוב השני של מרבית הלקוחות הוא אי במטבח. כדי לאפשר זאת, אם המבנה מאפשר, אפשר להגדיל את המטבח, ליצור בו אי – ופינת האוכל במרבית ימות השנה תהיה על האי. במקרה זה, גובה פינת האוכל יכול להיות גובה האי (90 ס"מ) או גובה שולחן, ואז תהיה מדרגה בין האי לשולחן.

פינת אוכל עם אי

דלפק אכילה במטבח:
אפשר לתכנן מקום ל-2-3 סועדים לארוחה קלה של יום יום במטבח, גודל מינימלי 90/60 ס"מ. מומלץ לעשות זאת אם יש מרחק מסוים בין המטבח לפינת האוכל. אם הם מאוד קרובים, שיקלו שוב את הדלפק.

דלפק אכילה במטבח

רעיונות נוספים:
פינת אוכל מתקפלת: כשהיא סגורה נראית כמו שידה, כשהיא נפתחת היא יכולה להכיל 16-18 אנשים.

לאלו שאינם מארחים הרבה במהלך השנה: פינת אוכל קטנה שמתאימה לצרכי היום יום, עם פלטה שמאוחסנת במחסן או מתחת למיטה… בפעמיים בשנה שמארחים, שמים את הפלטה על השולחן, מפה יפה, כלים נאים ורק אתם יודעים מה יש מתחת…

חשוב: לדאוג לתאורה נאותה לפינת האוכל, גם אם היא נפתחת.

שיהיה מואר ויפה.


לקבלת טיפים לעיצוב הבית