עיצוב שולחנות מתוקים

החגים מתקרבים, חלקכם מארחים וחלקכם מתארחים. כמו בכל אירוח, מתעוררת השאלה "כיצד או במה ניתן לחדש את האירוח השנה". כן, זהו טבעו של האדם במאה העשרים ואחת: לחדש, לגוון, לעניין, ולהיות שונה מהפעם הקודמת.

על מנת לסייע לכם, פניתי לעדי אנדולט, מעצבת שולחנות מתוקים ומיוחדים כל השנה, כדי לקבל ממנה מספר הנחיות כיצד ליצור שולחן מתוקים מעניין לקינוחים.

בסופו של דבר, שולחן ממתקים הוא סוג של גימיק מרשים, שמאפשר חוויה בלתי נשכחת יחד עם זיכרון מתוק….

כיצד לערוך שולחן ממתקים מרשים לראש השנה? להלן מספר רעיונות יישומיים וכללים בסיסיים לעריכת שולחן קינוחים מיוחד:

  • גב: כדאי ורצוי לבחור שולחן מסוים, שישמש כשולחן הגשה לסיום הארוחה, ולהציב אותו במיקום כזה שמאחוריו יהיה "גב". הכוונה לקיר / שיח / עץ / מחיצה.
  • סימטריה: הצורה הסימטרית נותנת תחושת של סדר ואיזון לעין. מסייעת להרגשת ההרמוניה ונותנת הרגשה טובה ומזמינה.
  • משחק גבהים בחפצים על השולחן: יצור בהירות בעיני המתבונן והפרדה יפה ואסתטית בין המוצרים השונים המוצגים. כדאי למקם את הכלים הגבוהים מאחור. אפשר לבחור כלים גבוהים, מהודרים על רגל, או ליצור גובה באופן מלאכותי על ידי שימוש בקופסאות.
  • עומס: להקפיד שהשולחן לא יהיה עמוס מדי, ולהקפיד לסדר אותו.
  • שילוב צבעים: מומלץ לבחור צבעים שאתם אוהבים ומתחברים אליהם, או שילוב של צבעי הממתקים והעוגות אותם תרצו להניח על השולחן.

שילובי צבעים לשולחן חג

הצבעים החגיגיים ביותר לשולחנות חגי תשרי הם:
לבן: שולחן לבן משרה אווירה חגיגית במיוחד, הרגשה של ניקיון והתחלה חדשה.
שולחן לבן שעליו מפה חגיגית לבנה, כלים לבנים או בזכוכית שקופה ושילוב ביניהם, וממתקים-עוגות-עוגיות, גם הם בצבעי הלבן או קרם.

שולחן לבן

דבש-חום: לאוהבי השוקולד מביניכם, שיעדיפו ממתקי שוקולד על השולחן. כתוספת, וברוח החג, גם דבש וצבעי דבש.
שילוב נעים וסולידי של צבעי חום ודבש עם ממתקים בצבעים אלו.

שולחן דבש חום

אדום: שולחן חגיגי שישולב בו צבע אדום, כצבע הרימון או צבע התפוח.
אפשר לשלב מעט פריטים אדומים (כלים או ממתקים או פירות) על שולחן לבן, או ליצור שולחן שרובו אדום, בשילוב צבעי דבש.
שילוב צבעים של אדום חזק ודבש הינו שילוב מעניין, במיוחד בשעות הערב.
שידרוג נוסף הוא שילוב של תפוח ירוק. אדום וירוק הם צבעים משלימים, ויכולים להשתלב יפה מאוד זה עם זה.

שולחן אדום

אפשרויות נוספות צבעוניות לסוכות:
חום-תכלת-ירוק: עיצוב נאיבי, ממריץ. שילוב של "צבעי הטבע" – אדמה, עצים ושמים. שילוב צבעים שהעין רגילה לראות ותמיד הולכים טוב יחדיו.

שולחן חום תכלת ירוק

חום-כתום-סגול: בחירת סכמה של שלושה צבעים תמיד משדרגת את המראה. התוצאה מרשימה וחגיגית.

שולחן סגול לבנדר

שילוב צבעי הממתקים
הממתקים המומלצים הם ממתקים איכותיים כמובן, אותם ניתן לקנות או לרקוח לבד בבית.

לשולחן אדום: מומלץ להוסיף תפוחי עץ אדומים, רימונים, סוכריות אדומות, ותפוחי עץ מסוכרים.
למתכון להכנה בבית לחצו כאן.

לשולחן לבן: מרציפן, שוקולד לבן לסוגיו כולל פרלינים, אגוזים מצופי שוקולד, עוגיות מקרונס, דובשניות מצופות מצופות סוכר לבן, עוגיות, סוכריות לבנות, נשיקות, וכל ממתק או עוגה בציפוי שצבעו לבן.

לשולחן חום דבש: עוגות וקאפקייקס בטעם דבש, דובשניות.
ממתק שומשום – למתכון להכנה בבית לחצו כאן.
ממתקי קרמל שונים, וכמובן ממתקי שוקולד לסוגיהם.

לשולחן חום-תכלת-ירוק: טעמים של ליים, מנטה, פיסטוק, תפוחי עץ, טארטלטים עם קרם פיסטוק, מרשמלו תפוח, מקלות גריסיני טבולים בשוקולד לבן עם תוספת צבע ירוק טבעי, ומעט קישוטים עלים, פרחי פאדג' בטעמי ליים ו-וניל, וכן ממתקים נוספים כמו סוכריות ושוקולד איכותי שנעטף בגווני השולחן.

לשולחן חום-כתום-סגול: ממתקים בטעמי פסיפלורה ובננה (מרשמלו, פרחי סוכריות, לבבות מרמלדה, מרציפן, טארטלטים במילוי קרם וניל ושקדים מקורמלים).
לממתקים בצבעי הסגול – שימוש משולב של פרי הקסיס או אוכמניות, שימוש בצבע מאכל סגול, תמציות טעם סיגליות, אוכמניות. מתאים לשיפודי הקוקוס, סוכריות הפרחים, קפקייקס עם קרם משולב בפרי הקסיס או אוכמניות.
שילובים של הטעמים הללו עם הצבעים מעניק מראה רומנטי לשולחן.

להתרשמות נוספת ולחלק מהמרשמים, ניתן להיכנס לאתר של עדי אנדולט


לקבלת השראה צבעונית מפרויקטים שונים